Venerini lasci - količina svetlobe

Zelene rastline imenujemo rastline, ki nas razveseljujejo predvsem zaradi svoje atraktivnosti, barvastih listov, nenavadnih stebelnih oblik in pa tudi cvetov.
Araucaria, Asparagus, Asplenium, Calathea, Dracaena, Ficus, Hebe, Yucca, ...

Moderatorji: dusanh, MojcaL, Moderatorji

Venerini lasci - količina svetlobe

OdgovorNapisal/-a polka » 12 dec 2007, 16:03

Pozdravljeni,
zanima me koliko min/max svetlobe v luxih potrebuje omenjena praprot. Gojim jo pod umetno svetlobo (t5 luči) pa ne uspeva dobro. Orhideje dobro uspevajo pod temi lučmi, praprot pa ne. Novi listki so svetlozeleno rumeni, da ne rečem skoraj bledi. Imam jo par tednov. Zemlja pomoje še ni tako izčrpana. Gnojil je še nisem.
polka
Ljubitelj
Ljubitelj
 
Prispevkov: 26
Pridružen: 12 dec 2007, 15:51

OdgovorNapisal/-a HellHavoc » 12 dec 2007, 20:37

jaz sem jo imel do pred kakšne pol leta pa mi nikoli ni rasla. dobil sem koreninico, ki je imela nekaj poganjkov. imel sem jo na različnih mestih. od malo do veliko svetlobe (pod mizo, za oknom, nasproti okna, na oknu, v kotu, na omari...). nikjer ji ni pasalo. potem sem obupal nad njo. lahko da sem imel slabo robo. na vsakem mestu je bila sicer dovolj časa, da bi se morali pokazati rezultati. vedno je bilo isto. listi so se sušili (ne glede na količino vlage, ki sem ji jo zagotavljal. vedel pa sem za naslednje napotke:

- rastlina je zelo krhka in muhasta
- ne mara direktne svetlobe in tudi drugače jo ima raje manj
- nikoli naj se ji zemlja ne izsuši popolnoma

po teh navodilih sem se vedel pa nikoli ni bilo dobro... to so čist moje osebne izkušnje, več ne znam povedati. jaz nisem imel sreče z njo, čeprav mi je rastlina neizmerno všeč. rad imam praproti, a se je ta za mene izkazala za pretrd oreh, čeprav imam s praprotmi kar dobre izkušnje, ker sem gojil tako gozdne kot tudi navadne sobne brez problema. še danes ne vem, kaj je bilo tako narobe.
[img]http://shrani.si/f/1w/F0/3icdVq3l/sig4.png[/img]
Uporabniški avatar
HellHavoc
Guru
Guru
 
Prispevkov: 657
Pridružen: 12 mar 2007, 18:03
Kraj: Izlake


Vrni se na Zelene sobne rastline

 


  • Sorodne teme
    Odgovori
    Ogledi
    Zadnji prispevek

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov