Kopriva

Začimbne rastline, ki jih uporabljamo pri kuhanju.
poper, curry, timijan, peteršilj, lovor, majaron, bazilika, rožmarin, čemaž, ...

Moderatorji: dusanh, borutcerkvenic, Moderatorji

Kopriva

OdgovorNapisal/-a pirsic » 11 feb 2004, 15:00

:?: ali kdo ve kako se pripravi gnojilo oziroma škropivo iz koprive
pirsic
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 2
Pridružen: 11 feb 2004, 14:47
Kraj: nova gorica

koriva

OdgovorNapisal/-a borutcerkvenic » 12 feb 2004, 15:03

Lep pozdrav!
Gnojilo iz kopriv se naredi tako, da koprive za 24 ur namočimo v vodi. Precedimo in uporabljamo kot gnojilo.
Borut
CRGA
borutcerkvenic
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 227
Pridružen: 08 maj 2003, 17:46
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a renee » 12 feb 2004, 15:16

:lol:
Zadnjič spremenil renee, dne 02 dec 2007, 08:06, skupaj popravljeno 1 krat.
renee
Guru
Guru
 
Prispevkov: 421
Pridružen: 12 sep 2003, 08:50
Kraj: Ljubljana

kopriva

OdgovorNapisal/-a borutcerkvenic » 12 feb 2004, 15:49

Lep pozdrav!
Če koprivo namakamo do 24 ur se dobljena tekočina uporablja kot škropivo za uši. Če jo namakamo več kot 24 ur se uporablja kot škropivo, res pa je da ima zelo neprijeten duh. Da bo škropivo ali gnojilo še bolj učinkovito lahko tekočini dodamo še liste od navadnega gabeza in njivsko preslic.
Borut
CRGA
borutcerkvenic
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 227
Pridružen: 08 maj 2003, 17:46
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Klavdija » 12 feb 2004, 19:43

Ojla,

samo koprivno gnojilo nima tako močnega vonja, saj dokler tekočina ne "povre" in skoraj ne neha smrdeti (tudi par tednov) - do takrat nima vseh sestavin v uporabni obliki za rastline. Razkroj kopriv lahko pospešiš z vsakodnevnim mešanjem- no tle pa priporočam prazen želodec alo pa gas masko :wink:
LP Klavdija
Klavdija
Guru
Guru
 
Prispevkov: 1046
Pridružen: 10 okt 2003, 12:53
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a mojcamojca » 22 maj 2005, 13:58

Kar precej zmešnjave je v tejle temi. Kako torej gre s koprivami?

Namočene 24 ur se uporabljajo za škropivo proti ušem, namočene več kot 24 ur, pa so primerne za gnolilo, katerega je potrebno razredčiti. A ni tako?
mojcamojca
Uporabnik
Uporabnik
 
Prispevkov: 3
Pridružen: 29 apr 2005, 17:16

Kopriva

OdgovorNapisal/-a borutcerkvenic » 24 maj 2005, 08:54

Mojca lep pozdrav!
Imaš prav, vmes je prišel tiskarski škrat.
LP Borut
CRGA
borutcerkvenic
Moderator
Moderator
 
Prispevkov: 227
Pridružen: 08 maj 2003, 17:46
Kraj: Maribor


Vrni se na Začimbne rastline

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost