kaktusi, sukulente, živi kamni, bulbe, vzgoja rastlin, house plant care, trgovina za eksotične rastline,

vzgoja rastlin, sobne rastline, bonsai - RASTLINE.COM forum Seznam forumov
PomočPomoč pregled zadnjih vpisovZadnji vpisi UporabnikiUporabniki SkupineSkupine IščiIšči Registriraj se Registriraj se ProfilProfil PrijavaPrijava Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil Pravila Borza
Vesele praznike in srečno novo leto 2009!
Nasmeh in iskrica v očeh
Iskanje po forumih:
Gojenje Poprove mete?

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    vzgoja rastlin, sobne rastline, bonsai - RASTLINE.COM forum Seznam forumov -> Zdravilne rastline za zdravje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lami41
Uporabnik
Uporabnik

Pridružen/-a: Sre Jun 2005 7:34
Prispevki: 3

PrispevekObjavljeno: Sre 22.06.2005 7:36    Naslov sporočila: Gojenje Poprove mete? Odgovori s citatom   

Zanima me kako se razmnožuje poprova meta. Ali je možno z podtaknjenci ali s semeni. Zanima me tudi kako priti do svojih semen.
Hvala
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo  
pinkpanter
Guru
Guru

Pridružen/-a: Sob Apr 2004 12:00
Prispevki: 253
Kraj: Kranj

PrispevekObjavljeno: Sre 22.06.2005 7:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom   

Po mojih izkušnjah z delitvijo. Zadeva je namreč kot šmarnica. Enkrat ko jo nasadiš, se je ne moreš več rešiti, saj poganja vedno več in več stebelc in se tako razširi čez cel vrt. Če boš posadil en grmiček mete letos, pričakuj narastek v enem letu. (vsaj pri meni je tako...) Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo [ Skrito ]
lami41
Uporabnik
Uporabnik

PrispevekObjavljeno: Sre 22.06.2005 8:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom   

pinkpanter je napisal/a:
Po mojih izkušnjah z delitvijo. Zadeva je namreč kot šmarnica. Enkrat ko jo nasadiš, se je ne moreš več rešiti, saj poganja vedno več in več stebelc in se tako razširi čez cel vrt. Če boš posadil en grmiček mete letos, pričakuj narastek v enem letu. (vsaj pri meni je tako...) Laughing

Zanima me če lahko posadiš posamezno stebelce s koreninami. Razraščeno imam po robu travnika in bi jo raqd presadil na vrt. Stebelca so bol posamezna kot pa v grmičkih.
Nazaj na vrh
pinkpanter
Guru
Guru

PrispevekObjavljeno: Sre 22.06.2005 9:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom   

Jaz sem jo lani brez problema presadila iz lončka na vrt - mislim, da je situacija podobna...
Po mojem bi moralo iti brez problemov - sploh če boš sadike vzel iz zemlje z veliko koreninske grude. Jaz vedno tako naredim in potem natihem upam, da roža ne bo niti opazila, da sem jo presadila. :lol
Če dvomiš v uspeh bi mogoče prej poskusil samo z nekaj stebelci. Confused
Nazaj na vrh
lami41
Uporabnik
Uporabnik

PrispevekObjavljeno: Sre 22.06.2005 9:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom   

Hvala bom poskusil z nekaj stebelci pol bomo pa vidl. Še nekaj. Ali ji odgovarja sončna lega. Zdej itak raste k nora tm k ni treba. Zdej pa ne vem ali naj jo dam na sonce ali bl v senco???
Nazaj na vrh
pinkpanter
Guru
Guru

PrispevekObjavljeno: Sre 22.06.2005 10:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom   

Pri meni je na soncu.
Nazaj na vrh
veronike
Uporabnik
Uporabnik

Pridružen/-a: Pon Jul 2005 20:30
Prispevki: 11
Kraj: brežice

PrispevekObjavljeno: Ned 31.07.2005 16:57    Naslov sporočila: poprova meta Odgovori s citatom   

Posadi jo na sonce!
Če želiš imeti kvalitetno drogo, jo poreži v sončnem vremenu pred cvetenjem.
L.P

nathos
Uporabnik
Uporabnik

Pridružen/-a: Pon Okt 2006 21:40
Prispevki: 19

PrispevekObjavljeno: Čet 01.02.2007 17:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom   

Niti ni važno, koliko koreninic ima. Lahko tudi samo stebelce položiš in zagrebeš z vlažno zemljo, ki jo tako tudi ohranjaš, pa boš kmalu imela mlade rastlinice.
Full je hvaležna rastlina, razraste se pa noro!
Nazaj na vrh
trajnice
Poznavalec
Poznavalec

Pridružen/-a: Tor Avg 2007 15:25
Prispevki: 78
Kraj: Vitovlje

PrispevekObjavljeno: Sre 16.01.2008 20:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom   

O meti(najbolj poznana je Mentha piperita) že dolgo ni bilo nič govora na našem forumu. Med tem ste gotovo vsi zainteresirani že ugotovili tudi v praksi, da jo je res izjemno lahko razmnožiti. Le pravo mesto ji je v vrtu treba najti, da ne postane tudi nadležna.
Pa ste ugotovili tudi, da obstaja veliko vrst mete? V kratkem bo obnovljena www.trajnice.com, pa si jih lahko tam tudi nekaj ogledate.

Jožica
Nazaj na vrh
aljosa1
Uporabnik
Uporabnik

Pridružen/-a: Tor Nov 2008 15:37
Prispevki: 10
Kraj: okoslavci

PrispevekObjavljeno: Ned 16.11.2008 9:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom   

lami41 je napisal/a:
Hvala bom poskusil z nekaj stebelci pol bomo pa vidl. Še nekaj. Ali ji odgovarja sončna lega. Zdej itak raste k nora tm k ni treba. Zdej pa ne vem ali naj jo dam na sonce ali bl v senco???

Meni super ospeva v senci in na vročem popoldanskem in jutranjem soncu oz. na njo sije sonce cel dan.

Lp, Aljoša
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    vzgoja rastlin, sobne rastline, bonsai - RASTLINE.COM forum Seznam forumov -> Zdravilne rastline za zdravje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
sponzorji:

Iskanje po forumih:

Rastline.com © 2003 Tri-ex d.o.o., Hrovatin exotica, Ljubljana, info@rastline.com, Flower Servant