Danes je 19 apr 2024, 21:52

Novice Novice od Recepti

Zemljevid od Recepti » Forum : Recepti

Sem spadajo recepti za izdelavo različnih zdravilnih pripravkov iz zdravilnih rastlin.

ALTERNATIVNO ZDRAVLJENJE---BIOTERAPIJA

Vse,ki imajo kakersnekoli izkusnje z alternativnim nacinom zdravljenja,to je z bioenergijo,prosim da napisejo svoje mnenje.Kaksne izkusnje imajo pri vplivih na rastline.
Sama sem dolgo oklevala in v sebi gojila nejevernost,skepso in koncno sem se najprej hotela prijaviti pri g.Domancicu v Kranjski Gori,kjer pa je potrebno dolgo cakati.Med tem casom pa mi je prijateljica omenila in priporocila obisk na Rogli v hotelu Planja pri terapevtu g.Boris Javsniku,ki dela in izvaja terapije po metodi Domancic in se ...
Preberi več : ALTERNATIVNO ZDRAVLJENJE---BIOTERAPIJA | Ogledi : 16469 | Odgovori : 7


Solata iz gomolja zelene

Ojla,

Potrbujemo: 2 večja gomolja zelene
100g čebule
100g kislih kumaric
30g kaper
2 trdo kuhana jajca
50g gorčice
olje, kis, sol, poper, peteršilj

Gomolja skuhamo (lahko se pripravi solata tudi iz surovih-je zelo aromatična), ju olupimo in narežemo ali naribamo. Dodamo jima ostale sestavine drobno narezane, solimo in popramo po okusu. Nekaj časa pustimo solato v hladilniku, da se okusi pomešajo.
Preberi več : Solata iz gomolja zelene | Ogledi : 8396 | Odgovori : 0


Panirani gomolj zelene

Ojla,

pa še nekaj za moški del :lol: foruma (krepi spolno moč ):
Gomolj zelene narežemo na 1cm debele kolobarje, in jih damo v mrzlo slano vodo. Počakamo, da zavrejo, nato jih odcedimo, osušimo in ohladimo. Pripravimo jih za paniranje (moka, jajca, drobtine) in jih na vročem olju ocvremo.
Če imamo raje zelenjavo, ki ni popolnoma termično obdelana (al`dente), potem lahko prekuhavanje opustimo in samo cvremo (na ...
Preberi več : Panirani gomolj zelene | Ogledi : 7743 | Odgovori : 0


Tatarska omaka

V majonezo, dobljeno po receptu na spodnjem linku (ali pa v kupljeno majonezo)

zamešamo drobno sesekljano čebulo, kisle kumarice, kapre, sardeline filete in zelen peteršilj.

Link do domače majoneze:
http://www.rastline.com/viewtopic.php?p=2169#2169
Preberi več : Tatarska omaka | Ogledi : 4121 | Odgovori : 0


Majoneza

Rabimo 2 rumenjaka, 1/4 do 1/2 litra olja, sol, beli poper, žličko gorčice ter limonin sok ali kis, vino.
V skledo damo rumenjaka, sol, gorčico in žličko olja. Z metlico (ne mešalnikom, ker skup skoči) mešamo in po preteku 5 minut se zgosti. Med mešanjem, še zlasti v začetku počasi prilivamo olje. Ko se majoneza zgosti, jo razredčimo z limoninim sokom ali kisom in malo vina. Okus ji še izboljšamo z malo smetane in poprom.
Preberi več : Majoneza | Ogledi : 15325 | Odgovori : 2


Jagodna juha

Potrebujemo

2l vode,
0,5 l vina,
10 - 15 dag sladkorja
1,5 l rdečih jagod
jajce
sok ene limone

Polovico sladkorja zavremo z vodo in vinom, pridenemo potlačene jagode ter postavimo na vroče. Zavreti ne sme več. Ostali sladkor z jajcem in limoninim sokom penasto umešamo v jušnik ter med mešanjem prilijemo juho. Lahko ji dodamo na rezance zrezane opečene žemlje.

P.S. Recept še ni preizkušen, je pa zagotovo vreden poskusa.
Preberi več : Jagodna juha | Ogledi : 4628 | Odgovori : 0


Ananasova bovla

Kolobarje ananasa (vloženega) razrežemo na četrtine ali na manjše dele. Prilijemo ves sok iz konzerve, liter belega vina in sladkamo po okusu. Vse skupaj dobro zmešamo in pustimo nekaj ur na hladnem. Preden bovlo postrežemo, prilijemo malo ohlajene mineralne vode.

Sam rad dodam tudi malo svežega ananasa.
Preberi več : Ananasova bovla | Ogledi : 4484 | Odgovori : 0


Šipkova marmelada

Potrebujemo: 1 kg očiščenega šipka, 1/2 kg sladkorja, 1/2 kg pomaranč.
Šipek prelijemo z vodo in pustimo vreti pol ure. Maso pretlačimo skozi sito, dodamo sladkor in olupljene pomaranče. Dobro premešamo, nato naj vre 20 minut. Kozarce napolnimo z vročo maso in zapremo.
Preberi več : Šipkova marmelada | Ogledi : 6955 | Odgovori : 1


Šipkov sok

Potrebujemo: 5 kg šipka, 2 litra vode, 1 kg sladkorja
Šipek razpolovimo in odstranimo pečke. 20 minut jih kuhamo v vodi pri zmerni temperaturi. Sok precedimo skozi laneno krpo. Soku dodamo sladkor in ponovno segrejemo, da zavre. Sok naj vre še 15 minut, nato ga prelijemo v steklenice in dobro zapremo.
Preberi več : Šipkov sok | Ogledi : 6717 | Odgovori : 3


Musaka iz kompave (bodeče neže)

Potrebujemo: 40 dag mletega mesa, 40 mladih očiščenih cvetišč (kompave) bodeče neže, 3 jajca, 6 žlic kisle smetane, čebulo, olje, poper, sol, papriko in testo za palačinke.
Dobro narezano čebulo in meso prepražimo na olju, osolimo, popopramo
in dodamo papriko.
Posoljene bodeče neže namočimo v testo za palačinke in jih ocvremo na olju. V posodo zložimo plast ocvrtih bodečih než, nanje dodamo plast prepraženega mesa in prelijemo z mešanico kisle smetane in jajc. Na vrh ...
Preberi več : Musaka iz kompave (bodeče neže) | Ogledi : 3793 | Odgovori : 0


 

Prijava  •  Registriraj se!


Statistika

Skupaj 50830 prispevkov • Skupaj tem 7102 • Skupaj uporabnikov 9610